neděle 26. dubna 2009

SuperRacing weekend

Odjakživa platilo, že si nejvyšší mezinárodní autorita motorsportu poskládala kalendář vrcholných podujatí tak, aby se to moc nekrylo. Asi už to neplatí, protože to co se sešlo teď o víkendu nemá obdoby. Bylo fakt geniální to všechno sledovat :)

SBK: SuperBiky nejsou na prvním místě náhodou, Kuba Smrž se totiž dnes poprvé podíval na pódium. Myslím, že je to první Čech, kterému se v celé historii téhle disciplíny něco takového povedlo.

20090426183458-motorkari212_jpg_resize_900x800__type_jpg_ 
Totofoto štípnuto tuto

MČR Silničních motocyklů: Tohle není tak úplně “svetové podujatie”, ale je to podnik, ze kterého mám taky obrovskou radost. Kamarád Michal Prášek (a málem bych zapomněl, Lucčin bratránek z 11. kolena) na své nové Aprilii vyhrál GP125, broďák Tomáš Milichovský byl na bedně ve stockách přes 600 ccm třetí a kámoš F.T. se s beztak ještě nedoléčenou zlomeninou nohy do cíle přihnal jen chvíli za ním jako čtvrtej.

WRC: Zase skvělé bitvy a zase Seb Loeb na nejvyšším stupni. Letos už popáté z pěti závodů – prostě ufon. V Argentině jel i Martin Prokop, ale z trochu absurdního důvodu byl vyloučen.

MotoGP: Rossi se snažil, ale na zlato to nestačilo, Pešek pěkně sedmej. Jinak v porovnání se SBK (a SuperSportama obzvláště) trochu nuda.

F1: Nuda, ale Jenson je sympaťák, tak mam radost, že je to vyšlo zrovna jemu.

MX: Motokros jsem sledoval jen chvíli, ale je to docela mazec, když tam z jedné řady odstartuje 50 cvoků a všichni se snaží nacpat do jedné zatáčky.

SpeedWay: GP na ploché dráze se jela v Praze a byl to mazec jako vždy. Už pár let si slibuju, že se na to zajdu podívat live, tak snad příště.

Pak se ještě jely nějaké ty AMA superbajky v americe, britské BSB,  American LeMans Series, Indy racing league, NASCAR, IDM s mladým nesympatickým Peškem a sympatickými czech-made motorkami FGR, ve Štokách se jako každou neděli jela Horní-Dolní Trophy, Porsche Supercup s Janákem a Rosinou a určitě i další zajímavý racingy, ale to už by fakt člověk nedělal nic jinýho :)

Žádné komentáře: