pondělí 10. srpna 2009

Mega mega white thing

Čistím komp, tak abych se zbavil pár fotek a dohnal blogerské restíky – dneska toho bude víc. Obrázky jsou z překvapivě nejlepšího koncertu z letošního Rock for People. Sice jsem tam jel hlavně na Therapy? a Placebo, ale nakonec to vyhráli Underworld. Byl to úplně poslední koncert celého festu, byli jsme rozlámaní a unavení, ale tohle nás donutilo hodinu a půl skákat jak pominutý.

P1010097 P1010100
(pictures by Dadynka)

Co byste čekali od chlapíků, kteří dělají hudbu počítačema? Možná nudu a klikání myší, ale realita byla úplně jinde. Byla to jedna z nej koncertní show, co jsem zažil a když o tom tak zpětně přemýšlím, kromě skvělé hudby tomu pomohl kontakt s publikem. Hlavní týpek si hrál s přenosnou kamerou, což bylo velice interaktivní ;) a když hráli Born Slippy (White thing, mega mega white thing), pustili mezi lidi obrovské nafukovací balóny. Super zábava to jen sledovat, ale co si teprv po nějakém skočit (což s mou výškou a volejbalovou průpravou nebyl úplně problém).

07072009436 07072009437
07072009438 07072009440

No a na těchhle barevných obrázcích jsou barevné sloupy. Na pódiu se objevily během desetisekundové tmy, blikaly, svítily a hýbaly se do rytmu. Až pak jsme vykoumali, že tam byly celý koncerty, jen stály vztyčené a sloužily jako obří projekční plocha.

Jo tak jsem našel video přímo z toho koncertu. Kamera to moc nebere, mikrofon už tuplem ne, ale stejně mě ještě mrazí, když to vidím :) Je to právě zmíněná Born Slippy, je tam vidět jak vypouští mičudy. Videí jsou tam mraky, našel jsem i to číslo s kamerou, jsou tam dobře vidět i ty sloupy a tady jsou dokonce i vidět v akci.

Žádné komentáře: