Zvětšit mapu
Kromě cideru jsem si v Anglii oblíbil i indické jídlo. Sehnat u nás cider je velký problém, takže to doháním Friskem nebo radlerem, ale co se týče „indian“, tak je to o fous lepší. Nahoře je mapka tří restaurací v Brně, několik se jich najde i v Praze (více info), ale pomoct si můžete i sami. Pokud nejste kuchařsky zruční, stačí zajít do Tesca, které sem jako britská společnost láduje i některé věci z ostrovů. V nabídce mají několik kariomáček v ceně kolem 90 Kč za sklenici, ty jsem ještě nezkoušel, ale chystám se.
Na dolním obrázku pak jsou dvě v ceně asi 40 Kč, otevřel a spořádal jsem zatím jen tu s nápisem Jalfrezi. Má to spice levelem Hot, ale je tak nějak jasný, že je to jinde, než když řekne že je to „hot“ Ind v restauraci. Takže jsem si to ještě dostříkl dávkou chilli. Z chuti jsem trochu na rozpacích, má to sice zajímavý kari-říz, ale kazí to silně rajčatová chuť, je to jak kdyby někdo smíchal kari od inda s lečem od babičky. Tu druhou Tikka masala jsem ještě neotevřel, ale podle složení hádám, že to bude to samé, jen míň pálivé, takže taky žádná výhra.
No, zatím to vypadá, že i nadále zůstanu u třetí sklenice na obrázku. Je toho kotel, je to moc dobré a v poslední době to kleslo na pouhých 24 korun, takže během čtvrt hodiny vyrobíte docela levné a velmi chutné jídlo. Můj recept: kuře na kostky, osmažit na oleji, zalít obsahem sklenice, podle chuti dolít chilli a všechno to nalít na rýži.
2 komentáře:
Zkus prodejnu britských potravin v Marks & Spencer v Olympii (nebo v Praze v Novém Smíchově)
no zkusit muzu, proc ne, co tam mam cekat?
Okomentovat