středa 29. října 2008

Nezasouvat, není šťáva

Tenhle mazel se jmenuje Tatrus a je to jedna z nejmodernějších lokomotiv v evropě. Stojí 80 mega (btw. Pendolino stálo 10 miliard), má výkon moc stovek koní a jede 320 km/h. Blbé je, že za tuhle superšalinu ČD připojí 40 let staré vagóny, které můžou jet jenom 120 km/h. No a aby nebylo těch absurdit málo, tak je na chodbě elektrická zásuvka, v které je napsáno... ...no to co je u ní napsáno :)

Tanečník


Barney Stintson by řekl, že má "a very important international bussiness meeting". Já jsem to dneska měl v tančícím domě, tak jsem se těšil. A přijel jsem tam stylově - tramvají a se zpožděním (ano, Pendolino). Dům je opravdu nádherný i z blízka a z vrchní terasy je úžasný rozhled. Škoda jen, že bylo dneska tak hnusně.

Rozpačité Pendolino

Čekám na vlak do Prahy a ono Pendolino. Sice jsem se těšil že se dospím v prázdném kupé, ale Pendolino je cool, ještě jsem nejel rychlovlakem. Stolek na notebook? Cool. Hodně místa na nohy i nad hlavou pro bagáž, náklony v zatáčkách. Cool. Pak to ale přišlo... Nevěřícně koukám do jízdního řádu - proč je to "rychlovlak", když jede stejně "rychle" jako obyčejný "rychlík"? Pak došel štiplístek a že kde mám místenku. WTF? O tom paní na přepážce pár minut zpět nic neříkala. Takže jsem ke 314 korunám připlatil další dvě kila. Za co? Za místo na kterém už jsem seděl, nebo za elektrickou zásuvku, která ve druhé třídě Pendolina není? Jo a navíc to má hodně tlusté stěny, takže tam neprojde signál CDMA a já jsem za jízdy bez netu. No to teda pěkně děkuju...

úterý 28. října 2008

Jak se naviguje mobilmaniak-profesionál

Tak teď jsem sám sebe pobavil. Plánuju na zítra cestu do Prahy, takže jsem požhavil Idos, našel jsem si vlak, pak jsem se podíval kde mám první schůzku a našel si spoj z nádraží tam. No a protože vím, že mám hlavu děravou a zapomněl bych to, tak jsem si to vyfotil – mobilem přímo displej notebooku a ještě jsem si prstem ukázal na správnou tramvaj, protože tam jedou dvě. Je to trochu směšný způsob navigace, vzhledem k tomu, že bych v batohu pohledal aspoň tři GPS a v mobilech mám k dispozici neomezené datové přenosy. No a jaké z této bajky plyne ponaučení? Že 1) je na něco večer moudřejší rána a 2) pořád je pohodlnější a rychlejší hledat informace na kompu, než na mobilu (a ještě dlouho se to nezmění).

pátek 24. října 2008

Jak Bárta ladí hlasivky


Už si z biologie nepamatuju, jak se ovládají hlasivky, ale dneska jsem odpozoroval, jak je ovládá Dan Bárta. Pravou rukou. Mobilem pořízené fotky ze setmělé haly pochopitelně stojí za prd, spíš připomínají omalovánky, takže dneska bude místo jedné fotky rovnou celá mozaika.

Jinak Bárta příjemně překvapil. Jak na mě ty jeho tanečky v telce působí hrozně uměle, tak když člověk vidí, jak se do toho dostává v průběhu celého koncertu, vypadá to úplně jinak. K tomu skvělá volba nástrojů, výborní muzikanti z Illustratosphere a hudební zážitek roku je na světě. Od svých metalových časů a Alice ušel Bárta kus cesty a kam kráčí jasně ukázal poslední písní I feel good od Jamese Browna...

neděle 19. října 2008

Jak jsem nevyrobil limoncelo

Z Itálie jsme si s paní Koohanovou dovezli limoncelo, což je citrónový likér a nejlepší pití na světě. Italové se v té továrně chvástali, že je možné to vyrobit jenom tam, ale já jsem Čech a není nic, co bych po nákupu v kauflandu nezvládl taky. Takže jsem koupil tatru, vodku, citrónku a pustil se do míchání dobroty. Dal jsem to 1:1:1 a málem mi shořely oči, jen jsem se na tu lehce zředěnou kyselinu citrónovou podíval. Takže jsem ředil - chvíli vodkou, chvíli tatrou, průběžne jsem ochutnával. Pak jsem tam dal cukr, ochutnal, vodku, ochutnal, tatru... No ve výsledku to nemá nic společnýho s limoncelem, ani s ničím dobrým, ale jsem docela na plech :)

Update: Přes noc prošel produkt zajímavou změnou. Jednak to zatuhlo, takže je to teď dost hustý krém (jsem rád, že jsem to nedal do flašky, jak jsem původně chtěl). No a ta podivnější část změny je, že je to najednou strašně dobrý, tak si to teď užívám lžičkou.


Ten Paroubek z ODS

Jsem teď v autobuse vyslechl dost dobrej rozhovor. Byly to tři patnáctky. Prvně se bavily o "typanech" a paření, což k tomu věku tak nějak patří. Pak ale přišla na řadu politika...
"Vlastně nejvíc nevym, jak dopadly volby."
"No vyhrála ČSSD těsně před ODS."
"No já držela palce tomu Rathovi, je to dobrej týpek a fakt mu fandím od tý doby co dostal tu facku."
"Jo jo, to jsem viděla na JůTůb, fakt hustý."
"Takže to vyhrál taky ten... nó... takovej mladej, strááášně hezkej. To teď asi bude ministr."
"Hele to musí bejt Paroubek nasranej, že prohráli, co? Ale stejně je ta jeho Ó-Dé-eSka samej komanč."

Ještě si k tomu přičtěte hromadu hihňání a dojem bude dokonalý. Škoda že si to nepamatuju všechno, ale byla to perla za perlou. No ještě že se volí až od 18 let :)

Pohádka o geocachingu a ropuše

Šel jsem dneska pro keš GC1A1KH, při brodění jsem našel ropuchu, dal jsem jí hubana a ona se proměnila v blonďátou princeznu s oranžovou kapucí. Konec pohádky.

sobota 18. října 2008

Rektální hudba

Tak jsem si způsobil kulturní zážitek. Byl jsem na party nějakých dětí a měli tam kapelu. Jmenovala se ...no něco o prdeli tam bylo. Cool zážitek umocněný tím, že si ve svých šestadvaceti pamatuju, když se jednotliví umělci narodili. Abych popsal hudbu: nevím proč měl bubeník celou sestavu, když používal jen kopák a ze třetiny ukousnutý činel, zpěvák se několikrát za song vyměnil s někým z publika a na výsledku to nebylo znát. Jestli to chápu správně, repertoár skupiny čítá dvě písně jménem "Fášos" a "Nekrofil", jednu během koncertu dali třikrát, druhou přibližně dvakrát, přičemž pokaždé měly oba songy jiná slova i doprovod. Fanynky měly břicha větší než prsa a měly je odhalená (břicha). Byl to dneska fajn večer :)

PS: ještě jsem zapomněl dodat, že všechna ta děcka byla ožralá jako hovada, ale to se asi na takové akci rozumí samo sebou

pátek 17. října 2008

Jestli vrchní vatař dá

Mazlíci, co? Tohle je jeden z mých snů a od té doby, co mi kamarádi motorkáři řekli, že se teď dají první ročníky Hornetu (to červené vzadu) koupit za 50 tisíc, nemůžu ho dostat z hlavy.

Odesláno z mobilního telefonu Sony Ericsson

...tak takhle se švédo-japonci chlubí, že jsem použil jejich mobil. Škoda, že vrže, má blbou klávesnici a je tragicky pomalej. Hlavně že do toho konečně nacpali GPS. Ale je to jen prototyp, tak třeba to u prodejních kousků nebude tak hrozné...

čtvrtek 16. října 2008

Znovuobjevení Colina a Kopparberg k tomu

Hrál jsem novější verze, ale žádná nebyla tak dobrá. Hrál jsem i Richard Burns Rally, ale ta zas potřebuje celého člověka, moc si při tom neodpočinu (a navíc na to teď nemám hardware). Jedině ke hře Colin McRae Rally 2 se dá sednout i po náročném dnu a pár zatáček projetých dveřma napřed člověku dodá energii. Našel jsem to CD v šuplíku a i po letech je ta hra je přesně tak dobrá a drifty přesně tak dlouhé, jak si je pamatuju :) No a ten Kopparberg? Mám rád britský cider a bylo mi řečeno, že tohle má být cider z hrušek, což zní lákavě. Ve skutečnosti je to ale taková navoněná šťáva, něco jako hruškový Lift s alkoholem. Takže zůstávám věrný klasickému jablečnému...

úterý 14. října 2008

Balkán = hardcore

Zdendovi byla Ostrava málo, chtěl na balkán, a tak to má mít. Je v srbském Bělehradě, dělá tam na univerzitě a na fotce je "přeposlaný" první mail, co poslal domů rodičům...;)

Čumět na drát



Tohle je další fotka do kategorie "otec-vědec". Když se ho lidi ptají, co to je, jenom se jich zeptá: "to čumíte na drát, co?". Ve skutečnosti to je opora pro jabloně - k těm drátůn se přichytávají jednotlivé větve, až z toho vznikne jabloňová stěna. Jednu už taťka postavil před lety u babičky a vypadá to fakt skvěle :)

neděle 12. října 2008

Fu©k copyright, warez rules

Tak jsem si koupil svoje první legální DVD. Došel jsem k tomu tak, že jsem tenhle film nemohl sehnat na warezu a pak jsem ho taky chtěl mít v nějaké "lepšejší" formě. Sehnal jsem na Amazonu, zaregistroval se, zřídil si PayPal, objednal DVD, zaplatil a několik dní čekal. Pro srovnání popíšu i tu pro mě obvyklejši cestu obstarávání: najdu, stáhnu. Už tohle srovnání naznačuje, že vydavatelé hudby a filmů nezvládli příchod internetu, ale ani to nejsou všechny nevýhody té "čistější" cesty. Když už si totiž jednou zaplatíte, budete muset snést haldu reklam a různých protipirátských agitaček, které nejdou přeskočit. Proč sakra já, který jsem si film koupil, musím poslouchat slinty o tom, že je stahování zločin? Nejen že to podle českého práva není pravda, ale kdybych si byl ten film stáhnul z netu, nemusím to poslouchat vůbec, protože ten kdo to DVD převáděl, to samozřejmě odstranil... A ještě jedna věc - ochrana. Když si koupíte mp3, obyčejně je můžete poslouchat jen v tom kompu, kam jste je stáhli. No a filmy? Třeba já si svůj vytoužený "Faster" nemůžu v klidu a kdy chci zkouknout na notebooku, ale musím počkat, až se uvolní vytížený rodičovský obývák se stolním DVD-přehrávačem. Mám ten film doma už sedm měsíců, zkusil jsem na něj koukat jednou, ale protože to bylo dlouho po půlnoci, tak jsem po pár minutách usnul. A jaké je tedy moje doporučení? Postižitelné je pouze "poskytnutí díla někomu dalšímu", takže tuhle starost nechte na ostatních (na netu se jich vždycky najde dost) a jen v klidu a bez rizika stahujte. Ale pozor, řeč je o hudbě a filmech, pro software platí jiná pravidla...

O plastice ve fotomobilu



Dosud jsem měl foťák v mobilu spíš jako takový příruční zápisník – vyfotit jízdní řád, zajímavý článek v novinách a podobně. S tímhle mobilním blogováním to ale dostalo úplně nový význam. Kvalita fotek je slabá, ale do tohohle deníčku to úplně stačí – hlavní je že něco vidím, vyfotím a dnes je to na webu. A pak je tu ještě jedna věc, kterou jsem objevil: digitální zoom. Nikdy jsem to nepovažoval za plnohodnotnou nebo použitelnou funkci, neviděl jsem pro to využití, ale teď jsem na jedno přišel. Digitální zoom se dá použít namísto ořezu fotky. Včera jsem to vyzkoušel na autokrosu – bugyny byly na miniaturní optiku (možná spíš plastiku) pochopitelně moc daleko a na blogu by to vypadalo spíš krajinka, než nějaký akční motorsport. Takže jsem to přitáhnul digizoomem, zmáčknul a bylo. Dokonce to ani nevypadá tak strašně. …teda na displeji mobilu, nebo náhledu fotky. Klikat ale nedoporučuju, protože Nokijka při digizoomování neořezává, ale dopočítá fotku na plné rozlišení, takže když si ten obrázek rozkliknete, je to hnus. Ve výbavě Symbianu je i utilitka, která umí ořez, ale ten digizoom je rychlejší a pohodlnější. No uvidíme, ještě ozkouším oboje...

Jo a ta fotka, co jsem o ní dosud mlel je v jiném příspěvku o kousek níže, je to ta z autokrosu, jak se tam tři bugyny kloužou zatáčkou (permalink).

No a tady ti fotbalisti okolo jsou jen tak pro ilustraci, že když svítí slunce a jde se blízko k objektu, dá se pořídit zajímavý obrázek. Projevují se tady ale další dva neduhy mobilofocení a oba jsou spojené s rychlostí. Je tu totiž dost velká prodleva mezi stisknutím spouště a okamžikem expozice. Takže například na fotce číslo tři jsem tisknul ještě než Posíček hodil, ale na fotce už míč nenajdete. No a na první fotce je zase místo míče šiška. To je způsobené tím, že je použitý snímač pomalý, jednotlivé pixely vypisuje po řádcích a než přejde z jednoho řádku na druhý, tak se míč o kousek pohne. A tak dál a dál, až je z koule šiška. Zkuste si to na jedoucím autě – stoupněte si kolmo k silnici a foťtě – budete překvapení, co z toho poleze za umění :)




sobota 11. října 2008

Kdepak s HotRodem na autokros



V posledním kole urvat kolo, tomu říkám pech. Je to jen karosérie, ale stejně to jako celek vypadá skvěle a ani by nevadilo, že je to dost pomalý (kdyby to tady nebyly závody).

Zhuntuj terénformuli!



Až mi někdo zvedne kapesný na sto tisíc měsíčně, budu dělat přesně tohle.

Tohle je autokros

Za ty dva roky, co jsem nebyl na humpoleckém huntování, se konstrukce závodních bugyn dost změnila ...

čtvrtek 9. října 2008

Budou volby, bude sranda

Volit, to určitě běžte, ale jak je vidět v ulicích, své favority můžete podpořit i jinak. A ještě můžu dodat, že na billboardu toho ODS-pána bylo včera jeho jméno a předevčírem heslo "Zvolte mě a pak mi polibte prdel". Jak je vidět, mezi reklamkou a volebními piráty se rozpoutal boj a je fajn to sledovat :)

O voze a o koze

Obyčejný sex všichni známe, já to dělám každý týden v Trixu, je to tam zadarmo a vždycky si to s klukama parádně užijeme. Tenhle svět koulí, naleštěných tyčí a plastových svalovců je ale mnohem pestřejší. Na Insexu jsem si to třeba rozdal se šesti tyčkama naráz a musím říct, že je to dřina, když najednou musíte přeběhnout od jedné krajní ke druhé a prostě je obsloužit všechny. Jak vidíte na druhém obrázku, sex může mít i zcela opačný extrém, kdy se celou dobu držíte stejných táhel a se soupeřem si to rozdáte jeden na jednoho. Moc se mi to líbilo na oba způsoby - skupinový sex i monogamie - ale pořád mi chybí ta sólo akce. Copak nikdo nevymyslí sex, ve kterém bych si s koulí hrál úplně sám? Tohle mě dost trápí, protože poslední dobou máme s klukama problém se sejít a toho sexu je méně a méně...

středa 8. října 2008

Vzhůru nohama

Přema si dal dneska předsevzetí, že se ožere. A jak se pozná, že už je tam? Že půjde bez problémů přečíst tenhle nápis na jeho tričku...

Kuna a Přemy točíja

...pivo U Mamuta

Nokia přijde s hudbou

Podobné služby mě dosud nechávaly v klidu, nákup hudby mě nevzrušoval, warez byl jednodušší a zadarmo. Nokia ale za pár dní spustí službu s neomezeným přístupem k hudbě. Sice tam je ochrana DRM, ale té se dá zbavit. Vypadá to, že se celý slavný hudební průmysl dostává do nové etapy. Jestli chcete o Nokia Comes with music vědět víc, mrkněte na MobilManii, zrovna o tom smolím článek...

úterý 7. října 2008

Zaujalo na Invexu '08

Jako správný MobilManiak jsem nemohl chybět na Invexu. Jaká to byla bída, jste si mohli přečíst všude možně, o tom že tam není na co koukat psal kde kdo. Osobně s tím ale nemohu souhlasit a na fotkách máte důkaz. Z bezprostřední blízkosti jsem mohl sledovat, jak se do vzduchu dostává horkovzdušný balón. Nejdřív se to (a že je toho dost) sundá z vozejku, pak se to rozloží a začne se do toho foukat vrtulí z rogala. Až je to velké že by se do toho vešel Invex, tak se zapálí hořáky a celé se to téměř okamžitě zvedne z trávníku. Chlapík co si říká aeronaut do toho skočí, aby to neuletělo bez řidiče. Teď už se to jen zatíží dvěma invex-kravaťáky a je vymalováno. Cool zážitek, příští rok půjdu na Invex určitě znovu. Teda jestli ještě nějaký bude...

pondělí 6. října 2008

LED led

Aspoň k něčemu ten Invex ještě je - od jednoho chlapíka jsem tam dostal cool blikací kostky do pití. Už se vidím, jak do sebe liju svítící drinky :)

neděle 5. října 2008

S kámošem ve vaně

Anglie je trochu jako Chotěboř - ani tam se ani prase nepovedlo. Na ostrovech je jen pět dobrých věcí: malosériová auta, F1, WRC, indické jídlo a cider, což je něco jako zkažený mošt, nebo taky pivo z jablek. No a já jsem teď s jedním takovým Strongbow krasavcem ve vaně, takže maximální pohoda :) Jo a na fotce jsou ve skle ještě hruškové cidery pro mého Lásku a nějaké lupení pro Mirka...

Konečně doma

Až když člověk vypadne někam mimo, tak pozná, že všude dobře, doma nejlépe. Já jsem teď skoro týden strávil na cestách praha-londýn-praha a moc dobrýho mě tam nepotkalo, tak si teď stáhnu film, náložím se do vany a pak se pořádně vyspím :)

Maďarská beruška

Znáte to - když je něco novýho, tak se to musí pořádně vyzkoušet - třeba jako tenhle blog. Tak jsem u sousedů vyfotil jejich srandovního novýho psa, aspoň se tady na něj Honza může podívat. Jo a jmenuje se... nějak maďarsky, ale po překladu je to prý beruška.

Co Čech, to kutil

Taťka viděl v receptari skvělý návod na to, jak zasadit jeden křen a po roce péče sklidit jiný jeden křen, který z toho vyroste. Hned to musel zkusit, tak jen doufám, že mu to za ten rok nesežerou červi :)

Proč pyramidy přečkají věky

Už jsem objevil, jak se v nokiím editoru zpráv přidá předmět, takže nové posty už budou mít nadpisy ;)
Jo a na obrázku je pyramida z písku, kterou jsme s Luciasem postavili na pláži. Dobrý je, že pak v noci byla bouře a všechno po pláži létalo, ale pyramida vydržela :)

Divný, že tu není předmět a do adresáta jde psát jen čísla...

Že by byl předmět mailu nadpisem?

Tak si to mobilní blogovaní vyzkoušíme. Prvně mail zpod palmy ;)